ArabiaFelix.cz

Po třech dlouhých letech provozování informačního webu o Jemenu jsme se konečně rozhoupali a zvolili si důstojnou webovou adresu.

Všechno to začalo v roce 2009, naším odjezdem do Jemenu. Web jsme si založili původně jen pro naše rodiny a pár přátel, aby byli informováni, jak právě žijeme. Jenže naše příspěvky začaly nečekaně číst stovky lidí, což nás nejdříve překvapilo a pak vedlo k hlubšímu zamyšlení nad autorskou zodpovědností. Web náhle ovládl náš život.

Než se článek dostane online, čeká ho dlouhý proces psaní, nezřídka ostrých diskusí, co do něj zahrnout a co vyhodit, výběr, upload a popisování fotek. Myšlenka na téma příštího článku se permanentně zahnízdila v mozku. Přijet z výletu znamenalo týdenní práci na textech a fotografiích, než se konečně na webu objevil nový příspěvek.

Byli jsme si vědomi, že přechod do angličtiny by nám přinesl mnohem více čtenářů, než kolik jich může vygenerovat malý český rybník. Ale zůstali jsme věrni původní myšlence psát a fotit pro naše rodiny. A ty bohužel anglicky nemluví.

Po evakuaci z Jemenu jsme tak nějak očekávali, že nám témata postupně dojdou a web usne navždy. Jenže tak jako náš vztah k Sokotře neuvadá, také web nadále žije. Po třech letech si konečně zaslouží pořádné jméno. Proto jsme mu zvolili honosné Arabia Felix.

Doufáme, že i nadále pro vás budeme mít zajímavé čtivo.

 
Přenastavte si, prosím, vaše záložky, RSS čtečky apod. na www.arabiafelix.cz, neboť současné automatické přesměrování z původní adresy bude pouze dočasné.

 

Děkujeme za vaši přízeň!


Kluci z rybářské vesnice Sacra na ostrově Sokotra, Jemen.

Diskusní téma: ArabiaFelix.cz

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek