Čarodějnice unesly sokotránské dítě

Do Sana’a dnes dorazil náš sokotránský přítel Sami, kterému tady přes větrnou sezónu sponzorujeme studium angličtiny. Ze Sokotry s sebou přivezl pár novinek, mimo jiné smutnou zprávu, že z vesnice Modhfor ve východní části ostrova se ztratilo dítě. Asi čtyřletý chlapec se prý v pondělí  28. června v podvečer vydal za svojí matkou, která odešla na návštěvu do sousední vesnice. Tam ale nikdy nedorazil. Vesničané po něm dosud pátrají, bohužel bezvýsledně.

Někteří se domnívají, že dítě spadlo do studny nebo někam pod sráz. Množí se však hlasy připomínající případ, který se stal před pár desítkami let. Tehdy na Sokotře zmizel chlapec stejného věku a záhadně se objevil po sedmi letech. Ukázalo se, že během svého zmizení prodělal čarodějnický výcvik. Tento dnes již starý muž na ostrově dodnes žije a léčí lidi svými magickými silami. Spíš než o léčitelství se jedná o vymýtání a pomoc proti džinům a satanovi. Má prý hodně klientů ze zemí Perského zálivu.

Před pěti lety se navíc ztratilo další dítě. O jeho osudu se dosud nic neví.

Čarodějnictví není na Sokotře nic neobvyklého. Hadibo prý přímo znamená „město čarodějnic“ ve staré sokotránštině a hadibských žen se prý ostatní obyvatelé ostrova vždy báli.

Diskusní téma: Čarodějnice unesly sokotránské dítě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek