Poctivá česká kuřecí

Protože Štěpánka už několikátý den trápí průjem a rýže se zeleninou už má dost, vymysleli jsme, že by mu prospěl pořádný kuřecí vývar. Ten postaví na nohy i šestinedělku. Vydali jsme se koupit kuře.

Na ulici je spousta řeznictví. Do prvního z nich jsme vešli ve chvíli, kdy zrovna přímo na zemi za pultem zabodávali kozu. Další kusy čerstvého halal kozího už byly připraveny k prodeji. Přímo před námi stál chlapeček s náručí plnou ještě teplých střev. Tak tady asi ne.

Zjistili jsme, že drůbežích řeznictví je na ulici taky plno. Nicméně uvnitř není vystaveno žádné maso, pouze živá zvířata v klecích. Plastové židličky vyrovnané přímo před pultem naznačují, že si ukážete na kuře, posadíte se a pak sledujete celý proces zabití. Mno... nakonec jsme se zbaběle vydali do supermarketu pro mražené 700g kuřátko za 37 Kč. Nebyli jsme sami, černá můra ve frontě před námi jich kupovala rovnou pět.

A tady je výtečná kuřecí polívka, která Štěpána posunula na stupnici tvrdosti z kalcitu na topaz. Ještě pár porcí a bude diamant!

HLASUJTE V ANKĚTE NA HOMEPAGE!

-----------

Stupnice tvrdosti nerostů: mastek, sůl kamenná, kalcit, fluorit, apatit, živec, křemen, topaz, korund, diamant.