Přestěhovali jsme se

Na údržbu náročnou villu Čikíju jsme vyměnili za pěkný, prostorný byt na nedaleké Iran Street. Na začátku měsíce zaplatíme majiteli Šarífovi, jenž se svojí početnou rodinou bydlí o patro výš, a o víc se nemusíme starat. Dalšími výhodami je, že Šaríf mluví dobře anglicky a že za týden žení syna, takže slíbil pozvánku.

Z tichého až mrtvého prostředí rezidenční čtvrti jsme se nyní přesunuli na dost živou ulici plnou krámků (kátové kiosky jsou jen kousek), do živého domu, kde Šarífovi prckové běhají s plastovými flintičkami po schodech a adolescentní dcery vám přijdou otevřít jen v tričku a legínách. Přes ulici je French Bakery (ale pečou tam Jordánci) a za rohem se nachází nově otevřená kavárna Mokha Bunni, kde mají dobré capuchino, cheese caky a bezplatnou wifi (ovšem capuchino stojí 60 Kč). Půjdeme si tam sednout do jejich velké zahrady, až nám začne chybět zahradní posezení z vily.

Byt s velikou halou, dvěma pokoji, dvěma záchody a balkonem je kompletně zařízen a stojí 400 USD měsíčně. Naše nová adresa: Iran Street, opposite to French Bakery, between inet café Al-Aqsa a beauty salon, Hadda, Sana'a, Yemen.