Příspěvek do diskuse o svobodě nošení zbraní

Na kátovacích sessions se leccos semele. Tuhle se probíral incident z minulého týdne, k němuž došlo na křižovatce Hady a Beirut Street, tedy nám opravdu blízko. Tamní kátový trh je proslulý. A tuhle tam došlo k výbuchu, který zranil 13 lidí. Údajně jeden ze zákazníků nebyl spokojen s kvalitou prodávaného zboží a dal to najevo ručním granátem.

I když v Jemenu proběhla vládní odzbrojovací akce a kalašnikovy se chlapům odebíraly přímo na ulici, ještě stále jich mezi lidmi mnoho je. A všech dalších zbraní a výbušnin, nemluvě o dýkách džambíja, kterou nosí vepředu za páskem každý Sanánec. A s jejím vytažením moc neváhají. Prostě v Jemenu, když se někdo naštve, začne klidně sekat, střílet, anebo cokoli dalšího, co má zrovna po ruce.

Většina zranění a smrtí v důsledku rozšíření zbraní mezi lidem je však výsledkem nehod. Tak jako jiná historka s granátem, již nám na té stejné kátovačce vyprávěl Ahmed. Chlapík měl kapsy nadité balíky peněz a ručními granáty. Když chtěl platit za kát, omylem místo bankovek vytáhl rozbušku. V daný okamžik si to však údajně bleskově uvědomil a na granát nalehl, takže zahynul pouze on a prodavač.

Blbost zabíjí. Prudká povaha taky. V Jemenu je bohužel obojího požehnaně.

PS: Včera pozdě večer někdo hodil granát na americké diplomatické auto před pizzoškou Pizzaiola. Nikdo nebyl zraněn. V tomhle případě pachateli ten granát ale nevypadl z ruky náhodou...

 

Diskusní téma: Příspěvek do diskuse o svobodě nošení zbraní

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek