Šťastný přílet no. 1

Dnes v noci dorazila Bohdanka na mezinárodní letiště v Sanaa, cca ve 00:30 našeho času, 2:30 místního. Podle prvých zpráv je hotel, v němž strávila první noc, výborný (slovy "super pokoje") a v letadle měla skvělé jídlo (jak jinak s Turkish Airlines).

První dojmy z Jemenu budou výtečné, neboť je glosovala poznámkou ve smyslu, že Sanaa je v noci moc pěkné a smrdí močkou. Kdo někdy cestoval Asií ví, že odpady a kanalizace nejsou silnou stránkou Orientálců, podobný dojem je tedy předvídatelný.

Zbytek zaslané SMS byl přísně důvěrný a nelze jej tlumočit očím nezasvěcenců.

Dnes ji čekají různé pochůzky po místním velitelství UN a vyřizování administrativních záležitostí. Tuto noc již nestráví v hotelu, ale jako host v bytě další české účastnice rozvojových aktivit UN.

Zbytek tohoto týdne vyzní v podobně zařizovacím duchu. Čtvrtek a pátek jsou v Jemenu víkendové dny a jelikož Jemenci slaví rovněž svátek práce a ten tedy připadá na den volna, posouvají si jej na nejbližší následující pracovní den, tedy na sobotu. Takže Bohdanka bude mít prodloužený víkend na oddych a aklimatizaci.