Štěpán jde do školy

Zapsali jsme se na kurzy arabštiny do Centra arabského jazyka a východních studií Cales, které se nachází v malebném prostředí Starého Sana’a.

Štěpán konečně zlomil svůj odpor k jazykům a docela snadno se ředitelem Džamílem a mnou nechal přesvědčit, aby do toho šel naplno – 2 hodiny denně 5 dní v týdnu. Vzmohl se jen na slabý odpor, v taxíku pak o to víc bědoval.

Já si přibírám 2 x 2 hodiny týdně k hodinám s Latífou, které dvakrát týdně absolvuji už od konce května. Co se totiž nenaučím do konce září (přestěhování na Sokotru), to už asi jen těžko doženu. Pochybuji, že na Sokotře najdu učitele/ku, který/á bude schopen/a řádné a systematické výuky. Navíc se nám tam bude arabština mixovat s lokálním sokotránským jazykem, který je starobylý a dodnes nepsaný.

Takže Štěpánkovi dnes koupíme sešit a nastupuje zítra v 10 ráno. Za celý kurz v počtu 40 hodin zaplatí 390 $.

Já budu mít 1,5 hod každou středu odpoledne a 2,5 hod ve čtvrtek dopoledne (čtvrtek je víkend). Toto podivné rozdělení hodin je způsobeno tím, že moje učitelka nechce ve středu chodit domů až tak pozdě – jak už jsme jistě zmínili, stmívá se tady v šest a ženy se večer na ulicích moc nepohybují... Za 24 hodin zaplatím 288 $.

Jsou to docela prachy, ale vzdělání je dobrá investice. (Štěpán si to myslí jistě taky, haha).