Terorismus nehrozí

To, co nám tady v Sana’a denně hrozí, je totiž silniční provoz. Jemenci řídí jako úplní šílenci, což není na východě žádná výjimka. Bohužel jsou však v Sana’a dobré, široké silnice s kvalitním povrchem, po kterých se dá frčet hodně rychle.

 

Jen včera jsem zažila tři kolize: aktérem té první byl taxík, v němž jsem jela do práce. V houfu lidí přecházejících desetiproudou výpadovku jsme jednomu maníkovi téměř přejeli špičky. Řidič z toho byl tak paf, že zbývající část mé cesty tloukl hlavou do volantu a volal Alláha. Naštěstí jsem po 500 metrech vystupovala.

 

Odpoledne se pěkně ťukla dvě auta na křižovatce u nás a navečer se zastavila celá výpadovka Sittin, protože tam zřejmě osobní auto vyletělo ze silnice a dopadlo do jiného jízdního pruhu odděleného tarasem se stromky. Kára byla dobře pomačkaná a měla zlomené kolo. Provoz se však zastavil proto, že všechna auta v ostatních pruzích si chtěla místo nehody dobře prohlídnout. Jedna rodinka dokonce zastavila u kraje, maminku – černou můru nechali sedět v autě a tatínek s malým chlapečkem se odkráčeli podívat k vraku.

 

Celková bilance podle jemenských novin: 47 mrtvých a 372 zraněných při dopravních nehodách za uplynulý TÝDEN.