Villa Čikíja online!

V neděli jsme na druhý pokus úspěšně objednali internet v officu Yemen netu. Chlápek se s náma rozloučil slovy: "At nine o'clock!" Vzhledem k tomu, že jeho předchozí promluva byla: "wireless modem?", domnívali jsme se, že v devět večer k nám přijde technik nainstalit modem.

Večer nikdo nepřišel. Ani ráno v devět. Ani druhý den v devět.

Bylo na čase vyprudit Štěpána, aby opětovně zajel do officu Yemen netu a proroštoval to. Zdráhal se a snažil se mě přemluvit, ať to zařídí mé jemenské kámošky po telefonu. Po nařčení z lenosti nakonec podlehl a šel absolvovat první lekci z neslušného chování. On je totiž Sikíček děsně upejpavej. Po hodině a půl, co ho přímo u stolu zodpovědného úředníka klasicky postupně předběhlo asi padesát Jemenců, jak oni to dělaj, vstal Siki ze židle, bouchl do stolu - ještě teda před sebe pustil stařečka s holí - a dožádal se pozornosti.

Ukázalo se, že nikdo s modemem nikdy nepřijde, že ty nekřesťanský peníze jsme zaplatili jen za to, že v Yemen netu zatáhli za páku a v neděli v devět nám vpustili do zdířky internet. Nicméně hurá, jsme online!

Pořídit modem už nebyl problém a jupí, úterý večer a už píšu první zprávu přímo z našeho obýváku. Samozřejmě máme wireless, abychom mohli surfovat ze zahradního posezení pod pergolou s přischlou vinnou révou. ADSL v Jemenu, na to jsme si před pár měsíci ani netroufli pomyslet...

 

Náklady:

630 Kč zapojení, 570 Kč/měsíčně připojení, 1300 Kč wifi modem

Parametry:

512 Kb/sec, FUP 9 GB